Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 896
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 78
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2132
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 896
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 78
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2132
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
Jabłko myjemy i obieramy,przekroić na pół i włożyć do naczynia żaroodpornego, wkładamy do rozgrzanego piekarnika( 170 stopni) pieczemy pod przykryciem ok 20 min,między czasie ubijamy piane z białka i cukru.Gdy jabłko sie rozpraży w piekarniku, wyciągamy je, zdejmujemy przykrycie, nakładamy na nie piane, i wkładamy spowrotem do piekarnika(juz bez przykrycia!) pieczemy aż piana sie mocno zarumieni, wyciągamy i gotowe :) , jeść na gorąco :)