Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jogurtowa pianka"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2458
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1466
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2180
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2458
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1466
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2180
Składniki
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości wody, rozpuść. Żółtka oddziel od białek. Z pomarańczy i cytryn dokładnie wyciśnij sok, wymieszaj. Żółtka ubij na parze z cukrem, stopniowo wlewając sok cytrusowy.
Ubitą masę zdejmij z ognia, dodaj żelatynę, wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę. Połącz z jogurtem. Dodaj do masy żółtkowej, dokładnie wymieszaj.
Masę przełóż do pucharków. Schłodź. Udekoruj pomarańczami, posyp wiórkami kokosowymi.
<strong>Czas przygotowania 30 min., ilość porcji 4, cena za porcję 1,90 zł.</strong>
Przepis przysłała Katarzyna Grochola z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie