Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jogurtowa pianka malinowo-brzoskwiniowa"
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1079
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 126
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1079
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 126
Składniki
Spód: oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj z żółtkami. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Dodaj pistacje. Delikatnie wymieszaj.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz 25 minut. Wystudź.
Masy owocowe: maliny opłucz, osącz. Brzoskwinie obierz, usuń pestki. Żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając. Jogurt utrzyj z sokiem cytrynowym oraz cukrem i cukrem waniliowym. Ubij 2 szkl. śmietany, wymieszaj ją z masą jogurtową. Maliny i brzoskwinie osobno zmiksuj.
Masę jogurtowo-śmietanową podziel na 3 części. Do jednej dodaj mus brzoskwiniowy, do drugiej – 2/3 musu malinowego, a do trzeciej – resztę zmiksowanych malin.
Do każdej masy domieszaj 1/3 żelatyny. Na spodzie rozsmaruj masę brzoskwiniową. Schładzaj ją 10 minut. Następnie wylej jaśniejszą masę malinową. Schładzaj 10 minut. Na koniec wylej ostatnią masę z malinami.
Tort wstaw do lodówki (na ok. 6 godzin). Resztę śmietany ubij. Posmaruj nią boki tortu i udekoruj jego wierzch. Dodatkowo piankę możesz ozdobić świeżymi malinami oraz posiekanymi pistacjami.Źródło: Tina