Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jogurtowa pianka malinowo-brzoskwiniowa"
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1224
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457807
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1483
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2290
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 594
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1224
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457807
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1483
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2290
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 594
Składniki
Spód: oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj z żółtkami. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Dodaj pistacje. Delikatnie wymieszaj.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz 25 minut. Wystudź.
Masy owocowe: maliny opłucz, osącz. Brzoskwinie obierz, usuń pestki. Żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając. Jogurt utrzyj z sokiem cytrynowym oraz cukrem i cukrem waniliowym. Ubij 2 szkl. śmietany, wymieszaj ją z masą jogurtową. Maliny i brzoskwinie osobno zmiksuj.
Masę jogurtowo-śmietanową podziel na 3 części. Do jednej dodaj mus brzoskwiniowy, do drugiej – 2/3 musu malinowego, a do trzeciej – resztę zmiksowanych malin.
Do każdej masy domieszaj 1/3 żelatyny. Na spodzie rozsmaruj masę brzoskwiniową. Schładzaj ją 10 minut. Następnie wylej jaśniejszą masę malinową. Schładzaj 10 minut. Na koniec wylej ostatnią masę z malinami.
Tort wstaw do lodówki (na ok. 6 godzin). Resztę śmietany ubij. Posmaruj nią boki tortu i udekoruj jego wierzch. Dodatkowo piankę możesz ozdobić świeżymi malinami oraz posiekanymi pistacjami.Źródło: Tina