Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jogurtowa pianka malinowo-brzoskwiniowa"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4162
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4162
Składniki
Spód: oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj z żółtkami. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Dodaj pistacje. Delikatnie wymieszaj.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz 25 minut. Wystudź.
Masy owocowe: maliny opłucz, osącz. Brzoskwinie obierz, usuń pestki. Żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając. Jogurt utrzyj z sokiem cytrynowym oraz cukrem i cukrem waniliowym. Ubij 2 szkl. śmietany, wymieszaj ją z masą jogurtową. Maliny i brzoskwinie osobno zmiksuj.
Masę jogurtowo-śmietanową podziel na 3 części. Do jednej dodaj mus brzoskwiniowy, do drugiej – 2/3 musu malinowego, a do trzeciej – resztę zmiksowanych malin.
Do każdej masy domieszaj 1/3 żelatyny. Na spodzie rozsmaruj masę brzoskwiniową. Schładzaj ją 10 minut. Następnie wylej jaśniejszą masę malinową. Schładzaj 10 minut. Na koniec wylej ostatnią masę z malinami.
Tort wstaw do lodówki (na ok. 6 godzin). Resztę śmietany ubij. Posmaruj nią boki tortu i udekoruj jego wierzch. Dodatkowo piankę możesz ozdobić świeżymi malinami oraz posiekanymi pistacjami.Źródło: Tina