Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jogurtowa pianka malinowo-brzoskwiniowa"
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 348
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1048
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1302
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 85
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 348
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1048
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1302
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 85
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 75
Składniki
Spód: oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj z żółtkami. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Dodaj pistacje. Delikatnie wymieszaj.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz 25 minut. Wystudź.
Masy owocowe: maliny opłucz, osącz. Brzoskwinie obierz, usuń pestki. Żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając. Jogurt utrzyj z sokiem cytrynowym oraz cukrem i cukrem waniliowym. Ubij 2 szkl. śmietany, wymieszaj ją z masą jogurtową. Maliny i brzoskwinie osobno zmiksuj.
Masę jogurtowo-śmietanową podziel na 3 części. Do jednej dodaj mus brzoskwiniowy, do drugiej – 2/3 musu malinowego, a do trzeciej – resztę zmiksowanych malin.
Do każdej masy domieszaj 1/3 żelatyny. Na spodzie rozsmaruj masę brzoskwiniową. Schładzaj ją 10 minut. Następnie wylej jaśniejszą masę malinową. Schładzaj 10 minut. Na koniec wylej ostatnią masę z malinami.
Tort wstaw do lodówki (na ok. 6 godzin). Resztę śmietany ubij. Posmaruj nią boki tortu i udekoruj jego wierzch. Dodatkowo piankę możesz ozdobić świeżymi malinami oraz posiekanymi pistacjami.Źródło: Tina