Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kakaowe ciastka z maszynki"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14569
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19633
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14569
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19633
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Lekko natłuść 2 blachy do pieczenia.
Utrzyj mikserem masło i cukier, aż powstanie lekki krem. Pod koniec ubijania dodaj esencję waniliową i żółtka. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszaj na gładką masę.
Zrób ciasteczka długości 6-7 cm, szerokości ok. 2 cm, używając maszynki lub szprycy do wyciskania ciastek. Ułóż je na blachach do pieczenia, wyginając każde w formę podkówki. Piecz 15-20 minut.
Rozpuść oddzielnie obie czekolady. Lekko schłodź je i gdy zaczną stygnąć, polej nimi ciasteczka, robiąc na przemian białe i brązowe paseczki.
30 sztuk
zł sztuka
Czas 40 min
120 kcalŹródło: Olivia