Do góry

Desery Przepis na:

Kakaowe ciastka z maszynki

Kakaowe ciastka z maszynki

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7982

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Kakaowe ciastka z maszynki"

Składniki

  • 250 g masła
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • łyżeczka esencji waniliowej
  • 1 i 3/4 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki kakao
  • 2 żółtka
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • po 50 g białej i gorzkiej czekolady
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kakaowe ciastka z maszynki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Lekko natłuść 2 blachy do pieczenia.

  2. Utrzyj mikserem masło i cukier, aż powstanie lekki krem. Pod koniec ubijania dodaj esencję waniliową i żółtka. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszaj na gładką masę.

  3. Zrób ciasteczka długości 6-7 cm, szerokości ok. 2 cm, używając maszynki lub szprycy do wyciskania ciastek. Ułóż je na blachach do pieczenia, wyginając każde w formę podkówki. Piecz 15-20 minut.

  4. Rozpuść oddzielnie obie czekolady. Lekko schłodź je i gdy zaczną stygnąć, polej nimi ciasteczka, robiąc na przemian białe i brązowe paseczki.

  5. 30 sztuk

  6. zł sztuka

  7. Czas 40 min

  8. 120 kcal

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń