Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kakaowe ciastka z maszynki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14078
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1622
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16034
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6449
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14078
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1622
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16034
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6449
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Lekko natłuść 2 blachy do pieczenia.
Utrzyj mikserem masło i cukier, aż powstanie lekki krem. Pod koniec ubijania dodaj esencję waniliową i żółtka. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszaj na gładką masę.
Zrób ciasteczka długości 6-7 cm, szerokości ok. 2 cm, używając maszynki lub szprycy do wyciskania ciastek. Ułóż je na blachach do pieczenia, wyginając każde w formę podkówki. Piecz 15-20 minut.
Rozpuść oddzielnie obie czekolady. Lekko schłodź je i gdy zaczną stygnąć, polej nimi ciasteczka, robiąc na przemian białe i brązowe paseczki.
30 sztuk
zł sztuka
Czas 40 min
120 kcalŹródło: Olivia