Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kakaowe ciastka z maszynki"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97983
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1931
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5772
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5779
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97983
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1931
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5772
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5779
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Lekko natłuść 2 blachy do pieczenia.
Utrzyj mikserem masło i cukier, aż powstanie lekki krem. Pod koniec ubijania dodaj esencję waniliową i żółtka. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszaj na gładką masę.
Zrób ciasteczka długości 6-7 cm, szerokości ok. 2 cm, używając maszynki lub szprycy do wyciskania ciastek. Ułóż je na blachach do pieczenia, wyginając każde w formę podkówki. Piecz 15-20 minut.
Rozpuść oddzielnie obie czekolady. Lekko schłodź je i gdy zaczną stygnąć, polej nimi ciasteczka, robiąc na przemian białe i brązowe paseczki.
30 sztuk
zł sztuka
Czas 40 min
120 kcalŹródło: Olivia