Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kasza z morelami"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3935
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415240
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2511
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3935
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415240
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2511
Składniki
Wodę zagotuj razem z solą i cynamonem. Wsyp kaszę i dodaj masło. Gotuj na małym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie wodę.
Po tym czasie kaszę zdejmij z ognia i odstaw na 30 minut.
Na patelni roztop masło, cukier i syrop klonowy, dodaj rodzynki i cynamon. Całość podsmaż.
Ugotowaną kaszę postaw ponownie na ogień. Dodaj mus i wymieszane kakao z gorącą wodą. Całość zagotuj i wrzuć rodzynki z karmelem. Wymieszaj. Kaszę przełóż na talerze, posyp pokrojonymi morelami i miętą.Źródło: Na żywo