Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klasyczny makowiec"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20664
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9541
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2093
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 718
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 361
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20664
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9541
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2093
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 718
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 361
Składniki
Mak opłucz, zalej wodą, gotuj 20 minut. Wystudź, odsącz, zmiel dwukrotnie. Podgrzej mleko, rozpuść w nim drożdże i cukier, odstaw na 15 minut.
Dodaj resztę składników na ciasto, na końcu wlej roztopione masło. Zagnieć ciasto, zostaw do wyrośnięcia. Rodzynki namocz, orzechy posiekaj. Białka ubij, wymieszaj delikatnie z makiem i resztą składników masy.
Ciasto podziel na trzy części, każdą rozwałkuj na prostokąt, posmaruj 1/3 masy i zwiń w roladę. Blachę wyłóż pergaminem, ułóż na niej makowce, piecz 35 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Dobry Tydzień