Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosanki z marmoladą"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 582
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 431
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1537
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 582
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 431
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1537
Składniki
Miękkie masło przełóż do miseczki. Dosyp cukier i cukier waniliowy. Utrzyj. Kiedy masa maślana będzie puszysta i jasnokremowa, wbij jajko. Ucieraj dalej, aż wszystkie dobrze się połączą.
Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia. Wiórki drobno zmiel w młynku do kawy. Sypkie dodaj do ucieranej masy. Zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę. Zawiń ją w folię. Włóż do lodówki na godzinę.
Potem z ciasta uformuj małe kuleczki. Lekko spłaszcz je. Zrób wgłębienia. Nałóż porcje marmolady. Ciastka ułóż na blasze posmarowanej masłem. Piecz 20 minut w temp. 180oC. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj