Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosanki z marmoladą"
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 177
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20095
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 177
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20095
Składniki
Miękkie masło przełóż do miseczki. Dosyp cukier i cukier waniliowy. Utrzyj. Kiedy masa maślana będzie puszysta i jasnokremowa, wbij jajko. Ucieraj dalej, aż wszystkie dobrze się połączą.
Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia. Wiórki drobno zmiel w młynku do kawy. Sypkie dodaj do ucieranej masy. Zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę. Zawiń ją w folię. Włóż do lodówki na godzinę.
Potem z ciasta uformuj małe kuleczki. Lekko spłaszcz je. Zrób wgłębienia. Nałóż porcje marmolady. Ciastka ułóż na blasze posmarowanej masłem. Piecz 20 minut w temp. 180oC. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj