Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosanki z marmoladą"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1810
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1572
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1984
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1810
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1572
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1984
Składniki
Miękkie masło przełóż do miseczki. Dosyp cukier i cukier waniliowy. Utrzyj. Kiedy masa maślana będzie puszysta i jasnokremowa, wbij jajko. Ucieraj dalej, aż wszystkie dobrze się połączą.
Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia. Wiórki drobno zmiel w młynku do kawy. Sypkie dodaj do ucieranej masy. Zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę. Zawiń ją w folię. Włóż do lodówki na godzinę.
Potem z ciasta uformuj małe kuleczki. Lekko spłaszcz je. Zrób wgłębienia. Nałóż porcje marmolady. Ciastka ułóż na blasze posmarowanej masłem. Piecz 20 minut w temp. 180oC. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj