Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokosowa krajanka z miodową nutą"
Propozycja na prostą i bardzo szybką w przygotowaniu surówkę z marchewki i pi...
Odsłon: 2405
Niewielkie ciastka, obtoczone w czekoladowej, słodkiej polewie, a następnie w...
Odsłon: 308
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 408
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 357
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 651
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3846
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 408
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 357
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 651
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3846
Składniki
Mleko zagotuj z miodem i odstaw. Wymieszaj wiórki kokosowe z cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia.
Powoli wlewaj mleko z miodem i mieszaj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia łącznie z bokami, ponieważ ciasto jest klejące i łatwo przywiera do formy.
Wyrównaj powierzchnię i wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika. Piecz około 30-35 minut w temperaturze 170°C.
Upieczone ciasto możesz dodatkowo nieregularnie polać lukrem. Podawaj pokrojone w kwadraty.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 613
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 2727