Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokosowa krajanka z miodową nutą"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27177
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27177
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Mleko zagotuj z miodem i odstaw. Wymieszaj wiórki kokosowe z cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia.
Powoli wlewaj mleko z miodem i mieszaj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia łącznie z bokami, ponieważ ciasto jest klejące i łatwo przywiera do formy.
Wyrównaj powierzchnię i wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika. Piecz około 30-35 minut w temperaturze 170°C.
Upieczone ciasto możesz dodatkowo nieregularnie polać lukrem. Podawaj pokrojone w kwadraty.Źródło: Kobieta i życie