Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokosowa krajanka z miodową nutą"
Mleko zagotuj z miodem i odstaw. Wymieszaj wiórki kokosowe z cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia.
Powoli wlewaj mleko z miodem i mieszaj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia łącznie z bokami, ponieważ ciasto jest klejące i łatwo przywiera do formy.
Wyrównaj powierzchnię i wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika. Piecz około 30-35 minut w temperaturze 170°C.
Upieczone ciasto możesz dodatkowo nieregularnie polać lukrem. Podawaj pokrojone w kwadraty.Źródło: Kobieta i życie
Krajanka jest mięciutka. Wyraźnie wyczuwa się smak przyprawy korzennej i cytr...
Odsłon: 2030
Tłusty czwartek już tuż tuż więc trzeba przygotować coś czym będzie można ucz...
Odsłon: 409
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 19
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 19
Składniki
Mleko zagotuj z miodem i odstaw. Wymieszaj wiórki kokosowe z cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia.
Powoli wlewaj mleko z miodem i mieszaj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia łącznie z bokami, ponieważ ciasto jest klejące i łatwo przywiera do formy.
Wyrównaj powierzchnię i wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika. Piecz około 30-35 minut w temperaturze 170°C.
Upieczone ciasto możesz dodatkowo nieregularnie polać lukrem. Podawaj pokrojone w kwadraty.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Desery
Desery
Sernik Izaura
Desery
Ciasto w 5 minut
Desery
Tarta z truskawkami
Desery
Sernik z nutellą
Sernik Izaura
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 6
Ciasto w 5 minut
Oto najlepszy dowód na to, że smaczny deser wcale nie musi być czasochłonny i...
Odsłon: 55