Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 47
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2582
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 47
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2582
Składniki
Babeczki twarogowe: twaróg zmiel. Utrzyj z jajkami, masłem i cukrem. Domieszaj proszek budyniowy i wiórki.
Foremki posmaruj tłuszczem. Posyp kaszką. Napełnij masą serową. Piecz 25 minut w temperaturze 180 st. Wystudź. Udekoruj plasterkami z kilku truskawek.
Babeczki w wafelku: śmietanę zagotuj z wiórkami. Odstaw na noc. Przecedź, wymieszaj z cukrem i śmietan- -fixem. Ubij. Trochę śmietany wyciśnij na babeczki serowe. Resztą napełnij wafelki. Kilka truskawek pokrój w plasterki. Resztę truskawek zmiksuj. Polej babeczki.Źródło: Tina