Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowy placek jagodowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12321
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13144
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5368
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12321
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13144
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5368
Składniki
Jagody starannie przebierz, oczyść, umyj w misce zmieniając wodę, osusz.
Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, szczyptę soli, wiórki kokosowe, wymieszaj. Do drugiej miski włóż miękkie masło i utrzyj z cukrem. Dodawaj po jednym jajku. Następnie stopniowo dodawaj suche na przemian z porcją maślanki. Całość miksuj krótko. Na koniec dodaj skórkę otartą z limonki, sok z limonki oraz jagody i delikatnie wszystko wymieszaj.
Piecz 35-40 minut (lub do tzw. suchego patyczka) w 175° C. Posyp cukrem.
70 min; porcja: 260 kcalŹródło: Świat i Ludzie