Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowy placek jagodowy"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2257
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3327
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2122
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2257
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3327
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2122
Składniki
Jagody starannie przebierz, oczyść, umyj w misce zmieniając wodę, osusz.
Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, szczyptę soli, wiórki kokosowe, wymieszaj. Do drugiej miski włóż miękkie masło i utrzyj z cukrem. Dodawaj po jednym jajku. Następnie stopniowo dodawaj suche na przemian z porcją maślanki. Całość miksuj krótko. Na koniec dodaj skórkę otartą z limonki, sok z limonki oraz jagody i delikatnie wszystko wymieszaj.
Piecz 35-40 minut (lub do tzw. suchego patyczka) w 175° C. Posyp cukrem.
70 min; porcja: 260 kcalŹródło: Świat i Ludzie