Do góry

Desery Przepis na:

Kolorowa sałatka z grzankami i sałatą rzymską

Kolorowa sałatka z grzankami i sałatą rzymską

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7982

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Kolorowa sałatka z grzankami i sałatą rzymską"

Składniki

  • 250 g razowego chleba
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 50 g masła
  • 600 g pomidorków koktajlowych
  • sałata rzymska
  • 2 awokado
  • 150 ml soku z pomarańczy
  • 100 ml białego octu winnego
  • łyżka cukru
  • 8-10 łyżek oliwy
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kolorowa sałatka z grzankami i sałatą rzymską

Przygotowanie

  1. Pokrój chleb na małe kawałki. Obierz czosnek. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć kawałki chleba. Zrumień.

  2. Umyj pomidorki i pokrój na połówki. Sałatę porwij na małe kawałki. Wrzuć do miski, dodaj pokrojone pomidorki.

  3. Awokado pokrój w kostkę, dodaj do sałaty.

  4. Przygotuj sos: połącz sok z pomarańczy z octem winnym, cukrem, odrobiną soli

  5. Sałata rzymska charakteryzuje się długimi chrupiącymi liśćmi, które nie tracą sprężystości nawet pod ciężkimi dipami. Do tej sałatki również możesz przygotować wersję sosu na bazie jogurtu. Będzie bardziej sycąca.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń