Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 870
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 870
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1439
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka rozbijam. Żółtka dodaję do masy maślanej. Białka ubijam, łączę z masą, a potem z mąką z proszkiem do pieczenia i mlekiem.
Ciasto dzielę na pół. Do jednej części wsypuję kakao i mieszam.
Tortownicę wykładam pergaminem. Na przemian nakładam do niej porcje jasnego i ciemnego ciasta. Piekę 50 minut w 180 st. Studzę.
Truskawki oczyszczam, z 1 kg wyciskam sok. Żelatynę rozpuszczam w 1/2 szkl. wrzątku, wlewam do soku.
Serek łączę ze śmietaną i zagęstnikiem, a następnie ubijam. Kilka z pozostałych truskawek siekam, dodaję do kremu. Resztę owoców tnę na połówki. Na ciasto wykładam krem i owoce. Zalewam galaretką z soku. Chłodzę.
<strong>Przepis nadesłała pani Monika Klich z Zamościa</strong>Źródło: Tina