Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1593
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232008
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5084
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1593
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232008
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5084
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka rozbijam. Żółtka dodaję do masy maślanej. Białka ubijam, łączę z masą, a potem z mąką z proszkiem do pieczenia i mlekiem.
Ciasto dzielę na pół. Do jednej części wsypuję kakao i mieszam.
Tortownicę wykładam pergaminem. Na przemian nakładam do niej porcje jasnego i ciemnego ciasta. Piekę 50 minut w 180 st. Studzę.
Truskawki oczyszczam, z 1 kg wyciskam sok. Żelatynę rozpuszczam w 1/2 szkl. wrzątku, wlewam do soku.
Serek łączę ze śmietaną i zagęstnikiem, a następnie ubijam. Kilka z pozostałych truskawek siekam, dodaję do kremu. Resztę owoców tnę na połówki. Na ciasto wykładam krem i owoce. Zalewam galaretką z soku. Chłodzę.
<strong>Przepis nadesłała pani Monika Klich z Zamościa</strong>Źródło: Tina