Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 71
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 375
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 71
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 375
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka rozbijam. Żółtka dodaję do masy maślanej. Białka ubijam, łączę z masą, a potem z mąką z proszkiem do pieczenia i mlekiem.
Ciasto dzielę na pół. Do jednej części wsypuję kakao i mieszam.
Tortownicę wykładam pergaminem. Na przemian nakładam do niej porcje jasnego i ciemnego ciasta. Piekę 50 minut w 180 st. Studzę.
Truskawki oczyszczam, z 1 kg wyciskam sok. Żelatynę rozpuszczam w 1/2 szkl. wrzątku, wlewam do soku.
Serek łączę ze śmietaną i zagęstnikiem, a następnie ubijam. Kilka z pozostałych truskawek siekam, dodaję do kremu. Resztę owoców tnę na połówki. Na ciasto wykładam krem i owoce. Zalewam galaretką z soku. Chłodzę.
<strong>Przepis nadesłała pani Monika Klich z Zamościa</strong>Źródło: Tina