Do góry

Desery Przepis na:

Kotleciki w waflach

Kotleciki w waflach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10039

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Kotleciki w waflach"

Składniki

  • 600 g ziemniaków
  • 4 suche wafle
  • łyżka masła
  • sól i pieprz
  • natka pietruszki
  • ostra papryka w proszku
  • 4-8 parówek
  • 3 łyżki oliwy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotleciki w waflach

Przygotowanie

  1. Obrane ziemniaki gotujemy, odcedzamy, przepuszczamy przez praskę. Dodajemy masło, pieprz, sól oraz drobno pokrojoną natkę pietruszki. Mieszamy, by powstała gładka masa.

  2. Gorącą ziemniaczaną masę rozsmarowujemy na czterech waflach, posypujemy ostrą papryką w proszku. Na środku każdej porcji układamy jedną, półtorej lub dwie parówki (w jednym rzędzie), pamiętając, by uprzednio zdjąć z nich folię. Chwilę czekamy, aby wafle zmiękły, a potem każdy zwijamy w roladę. Odkładamy do wystudzenia.

  3. Zimne rolady kroimy w plastry o grubości 2 cm, obsmażamy obustronnie na rozgrzanej oliwie i podajemy na ciepło.

  4. Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji około: 1,10 zł

  5. Wartość odżywcza jednej porcji: 238 kcal. Białko: 13g, Tłuszcz: 35 g, Węglowodany: 23,5 g

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń