Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki w waflach"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19969
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3095
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4341
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19969
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3095
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4341
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy, odcedzamy, przepuszczamy przez praskę. Dodajemy masło, pieprz, sól oraz drobno pokrojoną natkę pietruszki. Mieszamy, by powstała gładka masa.
Gorącą ziemniaczaną masę rozsmarowujemy na czterech waflach, posypujemy ostrą papryką w proszku. Na środku każdej porcji układamy jedną, półtorej lub dwie parówki (w jednym rzędzie), pamiętając, by uprzednio zdjąć z nich folię. Chwilę czekamy, aby wafle zmiękły, a potem każdy zwijamy w roladę. Odkładamy do wystudzenia.
Zimne rolady kroimy w plastry o grubości 2 cm, obsmażamy obustronnie na rozgrzanej oliwie i podajemy na ciepło.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji około: 1,10 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 238 kcal. Białko: 13g, Tłuszcz: 35 g, Węglowodany: 23,5 gŹródło: Rewia