Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki w waflach"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2467
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421626
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2124
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2467
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421626
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2124
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy, odcedzamy, przepuszczamy przez praskę. Dodajemy masło, pieprz, sól oraz drobno pokrojoną natkę pietruszki. Mieszamy, by powstała gładka masa.
Gorącą ziemniaczaną masę rozsmarowujemy na czterech waflach, posypujemy ostrą papryką w proszku. Na środku każdej porcji układamy jedną, półtorej lub dwie parówki (w jednym rzędzie), pamiętając, by uprzednio zdjąć z nich folię. Chwilę czekamy, aby wafle zmiękły, a potem każdy zwijamy w roladę. Odkładamy do wystudzenia.
Zimne rolady kroimy w plastry o grubości 2 cm, obsmażamy obustronnie na rozgrzanej oliwie i podajemy na ciepło.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji około: 1,10 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 238 kcal. Białko: 13g, Tłuszcz: 35 g, Węglowodany: 23,5 gŹródło: Rewia