Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krajanka z ziarnami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3825
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414659
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2368
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3825
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414659
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2368
Składniki
Masło posiekaj z mąką, dodaj pozostałe i zagnieć ciasto. Schłodź, potem wyłóż na blachę. Nakłuj ciasto widelcem i posmaruj dżemem.
Mleko podgrzewaj z masą krówkową, aż powstanie gładka masa. Ziarna zrumień na suchej patelni, wsyp do masy, wymieszaj. Wyłóż na ciasto. Piecz 40 min w temp. 180°C.
Rozpuść czekoladę ze śmietaną. Ciasto pokrój na kwadraciki. Bok ciasteczka zanurzaj w polewie. Odstaw, by czekolada zastygła.
<strong>Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie