Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 598
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12032
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 598
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12032
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
*Jajka ubic na parze z polowa cukru pudru i i cukrem waniliowym, az powstanie gesta puszysta masa. *Zelatyne namoczyc w odrobinie zimnej wody, napeczniala podgrzac, by sie rozpuscila. *Czekolade polamac na kawalki, wlozyc do rondelka, podlac 1-2 lyzkami wody, podgrzewac do rozpuszczenia. *Rozpuszczona zelatyne i czekolade dodac do masy jajecznej, ostudzic. *Schlodzona smietanke ubic na sztywno z pozostalym cukrem pudrem. *Dodac do masy jajecznej , delikatnie polaczyc. *Krem nalozyc do pucharkow, wstawic do lodowki , by stezal. *Przed podaniem ozdobic bita smietana i starta czekolada!