Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha:)
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 56
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 706
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2356
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 55
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 56
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 706
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2356
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 55
Składniki
*Jajka ubic na parze z polowa cukru pudru i i cukrem waniliowym, az powstanie gesta puszysta masa. *Zelatyne namoczyc w odrobinie zimnej wody, napeczniala podgrzac, by sie rozpuscila. *Czekolade polamac na kawalki, wlozyc do rondelka, podlac 1-2 lyzkami wody, podgrzewac do rozpuszczenia. *Rozpuszczona zelatyne i czekolade dodac do masy jajecznej, ostudzic. *Schlodzona smietanke ubic na sztywno z pozostalym cukrem pudrem. *Dodac do masy jajecznej , delikatnie polaczyc. *Krem nalozyc do pucharkow, wstawic do lodowki , by stezal. *Przed podaniem ozdobic bita smietana i starta czekolada!