Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117192
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8067
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3023
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1691
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1351
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117192
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8067
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3023
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1691
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1351
Składniki
*Jajka ubic na parze z polowa cukru pudru i i cukrem waniliowym, az powstanie gesta puszysta masa. *Zelatyne namoczyc w odrobinie zimnej wody, napeczniala podgrzac, by sie rozpuscila. *Czekolade polamac na kawalki, wlozyc do rondelka, podlac 1-2 lyzkami wody, podgrzewac do rozpuszczenia. *Rozpuszczona zelatyne i czekolade dodac do masy jajecznej, ostudzic. *Schlodzona smietanke ubic na sztywno z pozostalym cukrem pudrem. *Dodac do masy jajecznej , delikatnie polaczyc. *Krem nalozyc do pucharkow, wstawic do lodowki , by stezal. *Przed podaniem ozdobic bita smietana i starta czekolada!