Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem pomarańczowy"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 386
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 386
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Pomarańcze wyszorować, z jednej zetrzeć skórkę, a dwie przekroić i wydrążyć. Z wszystkich pomarańczy wycisnąć sok. Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody.
Utrzeć 3 żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać sok pomarańczowy, likier i skórkę z pomarańczy. Dobrze wymieszać. Spęczniałą żelatynę rozpuścić, podgrzewając na małym ogniu. Rozpuszczoną żelatynę połączyć z masą jajeczno-pomarańczową. Śmietanę kremówkę i 2 białka ubić na sztywno – w osobnych naczyniach. Połączyć z ucieraną masą.
Delikatnie wymieszać. Przełożyć do wydrążonych połówek pomarańczy. Mocno schłodzić. Przed podaniem udekorować deser wiórkami czekoladowymi i paseczkami skórki pomarańczowej.
Czas przygotowania: około 25 minutŹródło: Życie na gorąco