Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremówka kokosowa"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 486
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 107
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 185
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 151
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 486
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 107
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 185
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 151
Składniki
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa.
Ciasto: mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj zimne masło, posiekaj. Dodaj cukry i jajka, wlej trochę zimnej wody, wyrób gładkie ciasto. Rozwałkuj, wyłóż blachę.
Masa budyniowa: budynie i cukier rozpuść w szklance mleka. Resztę mleka zagotuj, dodaj mieszankę, ugotuj. Budyń wylej na ciasto. 3 Masa kokosowa: masło stop, ostudź. Białka ubij z cukrem i szczy ptą soli. Dodaj żółtka, wiórki kokosowe i masło, utrzyj. Rozsmaruj na cieście.
Piecz godzinę w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie