Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremówka kokosowa"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115704
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7881
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2972
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1379
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1240
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115704
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7881
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2972
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1379
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1240
Składniki
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa.
Ciasto: mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj zimne masło, posiekaj. Dodaj cukry i jajka, wlej trochę zimnej wody, wyrób gładkie ciasto. Rozwałkuj, wyłóż blachę.
Masa budyniowa: budynie i cukier rozpuść w szklance mleka. Resztę mleka zagotuj, dodaj mieszankę, ugotuj. Budyń wylej na ciasto. 3 Masa kokosowa: masło stop, ostudź. Białka ubij z cukrem i szczy ptą soli. Dodaj żółtka, wiórki kokosowe i masło, utrzyj. Rozsmaruj na cieście.
Piecz godzinę w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie