Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremówka kokosowa"
Zepsuł Ci się piekarnik, a masz ochotę na domową pizzę? Koniecznie wypróbuj p...
Odsłon: 4243
Najprostsze i z małą ilością tłuszczu, frytek nie trzeba topić w garnku z ole...
Odsłon: 1209
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 17
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 93
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 287
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 17
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 93
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 287
Składniki
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa.
Ciasto: mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj zimne masło, posiekaj. Dodaj cukry i jajka, wlej trochę zimnej wody, wyrób gładkie ciasto. Rozwałkuj, wyłóż blachę.
Masa budyniowa: budynie i cukier rozpuść w szklance mleka. Resztę mleka zagotuj, dodaj mieszankę, ugotuj. Budyń wylej na ciasto. 3 Masa kokosowa: masło stop, ostudź. Białka ubij z cukrem i szczy ptą soli. Dodaj żółtka, wiórki kokosowe i masło, utrzyj. Rozsmaruj na cieście.
Piecz godzinę w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Mazurek pistacjowy
Desery
Ciasto Wiosna-z kremem , śmietanką i galaretkami-kolorowe, idealne na Wielkanoc
Desery
Sernik z rodzynkami
Desery
Ciastka baranki
Mazurek pistacjowy
Mazurek pistacjowy, tarta pistacjowa – jak kto woli. Najważniejsze, że ciasto...
Odsłon: 79
Ciasto Wiosna-z kremem , śmietanką i galaretkami-kolorowe, idealne na Wielkanoc
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 464