Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche ślimaczki"
Do przesianej mąki wsyp cukier oraz cukier wanilinowy, wymieszaj. Dodaj pokrojony na małe kawałki tłuszcz oraz żółtko, szybko zagnieć jednolite ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na ok. 30 minut.
Pistacje rozdrobnij blenderem, dodaj 5 dag cukru wymieszaj. Schłodzone ciasto podziel na dwie części, każdą rozwałkuj na prostokąt o wymiarach ok. 20x30 cm. Każdy prostokąt posmaruj masą pistacjową i zwiń formując roladę. Owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 1-2 godziny.
Rolady posmaruj dokładnie białkiem i obtocz w pozostałym cukrze. Pokrój w plastry po ok. 0,5 cm. Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10-12 min w temperaturze 180°C. Ciasteczka przechowuj w szczelnym pojemniku.
Ciasto możesz posmarować dżemem.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 140 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 16
Domowy chlebek który zawsze wychodzi zapraszam jak robię
Odsłon: 29
Pyszne, wyraziste i aromatyczne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu d...
Odsłon: 69
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodk...
Odsłon: 83
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 729
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 509
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 16
Domowy chlebek który zawsze wychodzi zapraszam jak robię
Odsłon: 29
Pyszne, wyraziste i aromatyczne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu d...
Odsłon: 69
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodk...
Odsłon: 83
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 729
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 509
Składniki
Do przesianej mąki wsyp cukier oraz cukier wanilinowy, wymieszaj. Dodaj pokrojony na małe kawałki tłuszcz oraz żółtko, szybko zagnieć jednolite ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na ok. 30 minut.
Pistacje rozdrobnij blenderem, dodaj 5 dag cukru wymieszaj. Schłodzone ciasto podziel na dwie części, każdą rozwałkuj na prostokąt o wymiarach ok. 20x30 cm. Każdy prostokąt posmaruj masą pistacjową i zwiń formując roladę. Owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 1-2 godziny.
Rolady posmaruj dokładnie białkiem i obtocz w pozostałym cukrze. Pokrój w plastry po ok. 0,5 cm. Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10-12 min w temperaturze 180°C. Ciasteczka przechowuj w szczelnym pojemniku.
Ciasto możesz posmarować dżemem.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 140 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Desery
Desery
Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych
Desery
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Desery
Szarlotka z papierówek
Desery
Lody chałwowe
Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych
Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych to wyjątkowo kremowe i del...
Odsłon: 12
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodk...
Odsłon: 83