Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruchy placek ze śliwkami"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 175-180oC. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, posiekane masło i jajka. Szybko zagnieć. Z podanych składników zagnieć też kruszonkę, aż powstaną grudki.
Śliwki umyj, osusz, wydryluj. Prostokątną formę (np. 25x35 cm) wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż na nim cienko rozwałkowane ciasto, a na nim połóż połówki śliwek, najlepiej skórką do dołu. Posyp kruszonką.
Piecz przez ok. 45-55 minut.Źródło: Świat kobiety