Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruchy placek ze śliwkami"
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5708
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2912
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 205
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5708
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2912
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 205
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 175-180oC. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, posiekane masło i jajka. Szybko zagnieć. Z podanych składników zagnieć też kruszonkę, aż powstaną grudki.
Śliwki umyj, osusz, wydryluj. Prostokątną formę (np. 25x35 cm) wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż na nim cienko rozwałkowane ciasto, a na nim połóż połówki śliwek, najlepiej skórką do dołu. Posyp kruszonką.
Piecz przez ok. 45-55 minut.Źródło: Świat kobiety