Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruchy placek ze śliwkami"
Piekarnik rozgrzej do 175-180oC. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, posiekane masło i jajka. Szybko zagnieć. Z podanych składników zagnieć też kruszonkę, aż powstaną grudki.
Śliwki umyj, osusz, wydryluj. Prostokątną formę (np. 25x35 cm) wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż na nim cienko rozwałkowane ciasto, a na nim połóż połówki śliwek, najlepiej skórką do dołu. Posyp kruszonką.
Piecz przez ok. 45-55 minut.Źródło: Świat kobiety
Tort indyjski lekki dla zoladka, dla tych co nie zgrywaja bohaterow po treningu.
Odsłon: 60
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 115
Tort indyjski lekki dla zoladka, dla tych co nie zgrywaja bohaterow po treningu.
Odsłon: 60
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 115
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 175-180oC. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, posiekane masło i jajka. Szybko zagnieć. Z podanych składników zagnieć też kruszonkę, aż powstaną grudki.
Śliwki umyj, osusz, wydryluj. Prostokątną formę (np. 25x35 cm) wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż na nim cienko rozwałkowane ciasto, a na nim połóż połówki śliwek, najlepiej skórką do dołu. Posyp kruszonką.
Piecz przez ok. 45-55 minut.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Desery
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Desery
Torcik arbuzowy
Desery
Ciasto marchewkowe
Desery
Rolada biszkoptowa z kremem brzoskwiniowym
Warstwowy koktajl owocowy
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 191
Torcik arbuzowy
Polecam smaczny torcik arbuzowy , bardzo dobry na upalne dni. Radość dla dzi...
Odsłon: 159