Do góry

Desery Przepis na:

Kwadraciki francuskie z budyniem i malinami

Kwadraciki francuskie z budyniem i malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 1212

Chrupiące kwadraciki z ciasta francuskiego z nadzieniem budyniowym i świeżymi malinami. Najlepiej smakuje na ciepło :)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kwadraciki francuskie z budyniem i malinami

Przygotowanie

  1. Ugotuj budyń wg przepisu na opakowaniu (możesz dać mniejszą ilość mleka by budyń był gęstszy. Odstaw do ostudzenia

  2. Rozwiń ciasto francuskie i potnij na kwadraty o wymiarach ok. 10 x 10 cm. Na każdym kwadracie natnij delikatnie nożem ramkę (aby po upieczeniu wdusić środek). Na blaszce rozłóż papier do pieczenia (może być ten od ciasta francuskiego). Ułóż kwadraciki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5 minut. Następnie wyjmij i wduś w każdym kwadracie środek. Na kwadraciki nałóż budyń i maliny. Wstaw ponownie do piekarnika na ok. 10-15 min. wyjmij i posyp cukrem pudrem. Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń