Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące kwadraciki z ciasta francuskiego z nadzieniem budyniowym i świeżymi malinami. Najlepiej smakuje na ciepło :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9980
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9980
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
Ugotuj budyń wg przepisu na opakowaniu (możesz dać mniejszą ilość mleka by budyń był gęstszy. Odstaw do ostudzenia
Rozwiń ciasto francuskie i potnij na kwadraty o wymiarach ok. 10 x 10 cm. Na każdym kwadracie natnij delikatnie nożem ramkę (aby po upieczeniu wdusić środek). Na blaszce rozłóż papier do pieczenia (może być ten od ciasta francuskiego). Ułóż kwadraciki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5 minut. Następnie wyjmij i wduś w każdym kwadracie środek. Na kwadraciki nałóż budyń i maliny. Wstaw ponownie do piekarnika na ok. 10-15 min. wyjmij i posyp cukrem pudrem. Gotowe!