Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kwiatuszki z dżemem"
Tarta świąteczna to bogactwo smaków: kruchego spodu, miękkich wiśni, a także...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1283
Piernik cystersów łączy tradycyjne korzenne smaki z lekko orzeźwiającym, cytr...
Odsłon: 951
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 243
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 290
Tarta świąteczna to bogactwo smaków: kruchego spodu, miękkich wiśni, a także...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1283
Piernik cystersów łączy tradycyjne korzenne smaki z lekko orzeźwiającym, cytr...
Odsłon: 951
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 243
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 290
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło pokrojone na kawałeczki i posiekaj nożem. Kiedy powstaną grudki, dosyp cukier i cukier waniliowy, dodaj śmietanę oraz jajka. Szybko zagnieć kruche ciasto.
Z ciasta uformuj kulę i zawiń ją w folię. Włóż do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto podziel na 2–3 porcje. Kolejno układaj je na lekko oprószonej mąką stolnicy. Rozwałkuj na cienkie placki.
Foremką w kształcie kwiatka wytnij ciastka. W połowie kieliszkiem zrób otworki. Ciasteczka ułóż na natłuszczonych blachach. Piecz około 15 minut w temp. 180oC. Dżem podgrzej, przełóż nim ciastka.Źródło: Naj