Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1466
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1648
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1466
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1648
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
Przygotuj 3 miski. Do jednej przełóż kremówkę, do drugiej białka, a do trzeciej żółtka. Dodaj do żółtek połowę cukru i łyżkę wody. Miksuj, aż masa będzie puszysta.
Ubij białka na sztywno, pod koniec ubijania dodaj resztę cukru. Ubijaj dalej. Śmietankę także ubij na sztywno. Dodaj do żółtek białka i delikatnie zamieszaj. Potem dołóż śmietanę. Na koniec dodaj ziarenka wanilii.
Przełóż całość do pojemnika ok. 1,5 litra. Wstaw do zamrażalnika na 3 godziny. Przygotuj wafle i nakładaj porcje lodów grubości 2-3 cm. Przykryj waflem.
czas przygotowania: 20 minut, cena porcji: ok. 1,5 zł, 184 kcal, dla 8 osóbŹródło: Olivia