Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Gruszki obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne,miąż rozgnieść widelcem, skropić sokiem z cytryny.
Wanilię przekroić wzdł€ż na pół, wyskrobać miąż.
Laskę i miąż waniliowy włożyć do mleka z kremówką, zagotować, laskę wyjąć.
Ubić żółtka z cukrem i szczyptą soli.
Nie przerywając ubijania, dodawać gorące waniliowe mleko, aż składniki się połączą.
Całość podgrzewać, aż zgęstnieje.
Zdiąć z ognia, przecedzić, całkowicie ostudzić, wymieszać z gruszkami.
Masę wlać do miski wstawić do zamrażalnika na mniej więcej godzinę.
Gdy masa zacznie krzepnąć , dokładnie ją wymieszać lub ubić mikserem.
Wstawić do zamrażalnika , aż lody całkiem się zamrożą.
PYCHA