Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1677
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3064
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1145
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1921
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1677
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3064
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1145
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1921
Składniki
Gruszki obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne,miąż rozgnieść widelcem, skropić sokiem z cytryny.
Wanilię przekroić wzdł€ż na pół, wyskrobać miąż.
Laskę i miąż waniliowy włożyć do mleka z kremówką, zagotować, laskę wyjąć.
Ubić żółtka z cukrem i szczyptą soli.
Nie przerywając ubijania, dodawać gorące waniliowe mleko, aż składniki się połączą.
Całość podgrzewać, aż zgęstnieje.
Zdiąć z ognia, przecedzić, całkowicie ostudzić, wymieszać z gruszkami.
Masę wlać do miski wstawić do zamrażalnika na mniej więcej godzinę.
Gdy masa zacznie krzepnąć , dokładnie ją wymieszać lub ubić mikserem.
Wstawić do zamrażalnika , aż lody całkiem się zamrożą.
PYCHA