Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Gruszki obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne,miąż rozgnieść widelcem, skropić sokiem z cytryny.
Wanilię przekroić wzdł€ż na pół, wyskrobać miąż.
Laskę i miąż waniliowy włożyć do mleka z kremówką, zagotować, laskę wyjąć.
Ubić żółtka z cukrem i szczyptą soli.
Nie przerywając ubijania, dodawać gorące waniliowe mleko, aż składniki się połączą.
Całość podgrzewać, aż zgęstnieje.
Zdiąć z ognia, przecedzić, całkowicie ostudzić, wymieszać z gruszkami.
Masę wlać do miski wstawić do zamrażalnika na mniej więcej godzinę.
Gdy masa zacznie krzepnąć , dokładnie ją wymieszać lub ubić mikserem.
Wstawić do zamrażalnika , aż lody całkiem się zamrożą.
PYCHA