Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Markizy z kremem czekoladowym"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3939
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415279
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2516
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3939
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415279
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2516
Składniki
Białka ubijaj mikserem, aż piana stanie się sztywna i lśniąca. Dosyp cukier, ubijaj jeszcze 5 minut. Pod koniec ubijania wlej sok z cytryny i dobrze wymieszaj .
Dwie płaskie blachy z piekarnika wyłóż pergaminem. Masę bezową przełóż do szprycy cukierniczej. Na każdą z przygotowanych blach wyciśnij małe krążki masy bezowej. Blachy wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 75 st. Susz przez około 2 godziny i 30 minut.
Gotowe bezy ostrożnie zdejmij z blach, wystudź. Krem czekoladowo-orzechowy lekko podgrzej. Przełóż nim bezowe krążki. Ciastka oprósz kakao, ewentualnie udekoruj stopioną czekoladą.Źródło: Tina