Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Markizy z kremem czekoladowym"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 304
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8917
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21905
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 549
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 304
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8917
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21905
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 549
Składniki
Białka ubijaj mikserem, aż piana stanie się sztywna i lśniąca. Dosyp cukier, ubijaj jeszcze 5 minut. Pod koniec ubijania wlej sok z cytryny i dobrze wymieszaj .
Dwie płaskie blachy z piekarnika wyłóż pergaminem. Masę bezową przełóż do szprycy cukierniczej. Na każdą z przygotowanych blach wyciśnij małe krążki masy bezowej. Blachy wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 75 st. Susz przez około 2 godziny i 30 minut.
Gotowe bezy ostrożnie zdejmij z blach, wystudź. Krem czekoladowo-orzechowy lekko podgrzej. Przełóż nim bezowe krążki. Ciastka oprósz kakao, ewentualnie udekoruj stopioną czekoladą.Źródło: Tina