Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Markizy z kremem czekoladowym"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1298
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1298
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Składniki
Białka ubijaj mikserem, aż piana stanie się sztywna i lśniąca. Dosyp cukier, ubijaj jeszcze 5 minut. Pod koniec ubijania wlej sok z cytryny i dobrze wymieszaj .
Dwie płaskie blachy z piekarnika wyłóż pergaminem. Masę bezową przełóż do szprycy cukierniczej. Na każdą z przygotowanych blach wyciśnij małe krążki masy bezowej. Blachy wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 75 st. Susz przez około 2 godziny i 30 minut.
Gotowe bezy ostrożnie zdejmij z blach, wystudź. Krem czekoladowo-orzechowy lekko podgrzej. Przełóż nim bezowe krążki. Ciastka oprósz kakao, ewentualnie udekoruj stopioną czekoladą.Źródło: Tina