Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Markizy z kremem czekoladowym"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 736
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22774
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15145
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4862
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45498
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 736
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22774
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15145
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4862
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45498
Składniki
Białka ubijaj mikserem, aż piana stanie się sztywna i lśniąca. Dosyp cukier, ubijaj jeszcze 5 minut. Pod koniec ubijania wlej sok z cytryny i dobrze wymieszaj .
Dwie płaskie blachy z piekarnika wyłóż pergaminem. Masę bezową przełóż do szprycy cukierniczej. Na każdą z przygotowanych blach wyciśnij małe krążki masy bezowej. Blachy wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 75 st. Susz przez około 2 godziny i 30 minut.
Gotowe bezy ostrożnie zdejmij z blach, wystudź. Krem czekoladowo-orzechowy lekko podgrzej. Przełóż nim bezowe krążki. Ciastka oprósz kakao, ewentualnie udekoruj stopioną czekoladą.Źródło: Tina