Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marmurkowy serniczek"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1158
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1158
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i szczyptą soli. Miksując, stopniowo wbijać jajka. Ubijać, aż masa będzie bardzo gęsta. Wówczas wmieszać do niej twaróg oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej wmieszać kakao. Formę-keksówkę natłuścić. Wlać jasne ciasto, pośrodku zrobić wyżłobienie i wlać w nie ciasto kakaowe. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piec 60 minut. Posypać cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco