Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Maślankowy pucharek z domowym krokantem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14048
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15936
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14048
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15936
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Z proszku budyniowego oraz soku ugotuj budyń. Wymieszaj go z wiśniami. Odstaw do wystudzenia. Żelatynę rozpuść według przepisu na opakowaniu. Połącz ją z maślanką, likierem i wiśniówką. Masę dobrze wymieszaj.
Do pucharków na przemian nałóż po 2 porcje masy wiśniowej i maślankowej. Schłodź. Płatki zrumień na suchej patelni. Posyp je cukrem. Podgrzewaj, aż cukier się skarmelizuje. Masę rozsmaruj na papierze. Wystudź. Krokant pokrusz, posyp nim deser. Schłodź. Udekoruj melisą.
Jedna porcja zawiera: 170 kcalŹródło: Tina