Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Maślankowy pucharek z domowym krokantem"
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15164
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4054
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8940
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15164
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4054
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8940
Składniki
Z proszku budyniowego oraz soku ugotuj budyń. Wymieszaj go z wiśniami. Odstaw do wystudzenia. Żelatynę rozpuść według przepisu na opakowaniu. Połącz ją z maślanką, likierem i wiśniówką. Masę dobrze wymieszaj.
Do pucharków na przemian nałóż po 2 porcje masy wiśniowej i maślankowej. Schłodź. Płatki zrumień na suchej patelni. Posyp je cukrem. Podgrzewaj, aż cukier się skarmelizuje. Masę rozsmaruj na papierze. Wystudź. Krokant pokrusz, posyp nim deser. Schłodź. Udekoruj melisą.
Jedna porcja zawiera: 170 kcalŹródło: Tina