Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Maślankowy pucharek z domowym krokantem"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Z proszku budyniowego oraz soku ugotuj budyń. Wymieszaj go z wiśniami. Odstaw do wystudzenia. Żelatynę rozpuść według przepisu na opakowaniu. Połącz ją z maślanką, likierem i wiśniówką. Masę dobrze wymieszaj.
Do pucharków na przemian nałóż po 2 porcje masy wiśniowej i maślankowej. Schłodź. Płatki zrumień na suchej patelni. Posyp je cukrem. Podgrzewaj, aż cukier się skarmelizuje. Masę rozsmaruj na papierze. Wystudź. Krokant pokrusz, posyp nim deser. Schłodź. Udekoruj melisą.
Jedna porcja zawiera: 170 kcalŹródło: Tina