Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Maślankowy pucharek z domowym krokantem"
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1096
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 180
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 768
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 813
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1096
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 180
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 768
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 813
Składniki
Z proszku budyniowego oraz soku ugotuj budyń. Wymieszaj go z wiśniami. Odstaw do wystudzenia. Żelatynę rozpuść według przepisu na opakowaniu. Połącz ją z maślanką, likierem i wiśniówką. Masę dobrze wymieszaj.
Do pucharków na przemian nałóż po 2 porcje masy wiśniowej i maślankowej. Schłodź. Płatki zrumień na suchej patelni. Posyp je cukrem. Podgrzewaj, aż cukier się skarmelizuje. Masę rozsmaruj na papierze. Wystudź. Krokant pokrusz, posyp nim deser. Schłodź. Udekoruj melisą.
Jedna porcja zawiera: 170 kcalŹródło: Tina