Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Maślankowy pucharek z domowym krokantem"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414618
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414618
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Składniki
Z proszku budyniowego oraz soku ugotuj budyń. Wymieszaj go z wiśniami. Odstaw do wystudzenia. Żelatynę rozpuść według przepisu na opakowaniu. Połącz ją z maślanką, likierem i wiśniówką. Masę dobrze wymieszaj.
Do pucharków na przemian nałóż po 2 porcje masy wiśniowej i maślankowej. Schłodź. Płatki zrumień na suchej patelni. Posyp je cukrem. Podgrzewaj, aż cukier się skarmelizuje. Masę rozsmaruj na papierze. Wystudź. Krokant pokrusz, posyp nim deser. Schłodź. Udekoruj melisą.
Jedna porcja zawiera: 170 kcalŹródło: Tina