Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17706
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1805
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15439
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6236
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17706
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1805
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15439
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6236
Składniki
Drożdże,łyżkę mąki i cukru rozmieszaj w letnim mleku.Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Żółtka i jajko utrzyj z cukrem na puszystą masę.
Do mąki dodaj wyrośnięty rozczyn,utarte żółtka,spirytus lub ocet,sok wyciśnięty z cytryny,cukier waniliowy i szczyptę soli.Zamieszaj lekko wyrób.Dodaj roztopione masło i wyrabiaj,aż ciasto będzie odchodzić od ręki.Uformuj z niego kulkę,przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia
Z ciasta formuj małe kule (możesz je napełnić mermeladą).Ułóż je do oprószonej mąką stolnicy,odstaw do wyrośnięcia.
Na dobrze rozgrzany tłuszcz kładz po kilka pączków i smaż na złoty kolor.Wyjmij je z tłuszczu,osącz na papierowych ręcznikach,obtocz w zwykłym cukrze,