Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 94
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2622
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106722
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2062
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 94
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2622
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106722
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2062
Składniki
Drożdże,łyżkę mąki i cukru rozmieszaj w letnim mleku.Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Żółtka i jajko utrzyj z cukrem na puszystą masę.
Do mąki dodaj wyrośnięty rozczyn,utarte żółtka,spirytus lub ocet,sok wyciśnięty z cytryny,cukier waniliowy i szczyptę soli.Zamieszaj lekko wyrób.Dodaj roztopione masło i wyrabiaj,aż ciasto będzie odchodzić od ręki.Uformuj z niego kulkę,przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia
Z ciasta formuj małe kule (możesz je napełnić mermeladą).Ułóż je do oprószonej mąką stolnicy,odstaw do wyrośnięcia.
Na dobrze rozgrzany tłuszcz kładz po kilka pączków i smaż na złoty kolor.Wyjmij je z tłuszczu,osącz na papierowych ręcznikach,obtocz w zwykłym cukrze,