Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miniserniczki z murzynkiem"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1963
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1644
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2656
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1963
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1644
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2656
Składniki
Z ciasta wytnij kółka wielkości foremek do muffinek. Ułóż je na dnie foremek. Resztę ciasta pokrusz.
Żółtko utrzyj z cukrem. Wlej śmietanę. Przetnij na pół laskę wanilii, wyjmij ziarenka i włóż do masy. Wsyp budyń, wymieszaj. Dodaj ubite na sztywno białko.
Masę przełóż do foremek. Wierzch posyp pokruszonym ciastem. Piecz około 35-45 min w temp. 150°C.
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z BarwinaŹródło: Bella Relaks