Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Minitorcik bez pieczenia"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1782
Polecam.
Odsłon: 510
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1782
Polecam.
Odsłon: 510
Składniki
Cytrynową galaretkę rozpuść w 1 i 1/3 szklanki wody. Wlej do miski, schłodź.
W szklance mleka ugotuj kaszę mannę, zmiksuj z mleczkiem kokosowym i cukrem waniliowym.
Zagotuj resztę mleka, rozpuść w nim żelatynę, zmiksuj z kaszą. Wylej na galaretkę cytrynową.
Kompot i pół szklanki wody zagotuj. Budyń rozrób z połową szklanki wody, ugotuj na kompocie.
Wsyp wiśniową galaretkę. Wylej na ciasto, ułóż herbatniki, schłodź, odwróć.
<strong>Czas przygotowania 40 min., ilość porcji 10, cena za porcję 0,80 zł.
Przepis przysłała Agnie szka Błaut z Jeżówki.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie