Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszne sami sprubujcie jadłam u mojej przyjaciółki
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
schłodzić śmietankę
żelatynę namoczyć w zimnej wodzie
jajka ubic z cukrem na puszystą masę
za gotowa mleko z rozczepioną wanilią i szczyptą soli
zalać masę jajeczną
ubijać dalej na parze aż zgęstnieje [można to również robić na ogniu na płytce ,ale trzeba bardzo energicznie ubijać ,aby masa nie zagotowała się i nie zwarzyła]
namoczoną żelatynę rozpuścić,po trochu dodawać do masy jajecznej i cały c czas ubijać
masę przytrzeć przez sito i ostudzić [można miskę wstawić do wody z lodem ]
ubić śmietankę i dodać do tężejącej masy , wymieszać
foremki wysmarować masłem i obsypać cukrem pudrem
przełożyć masę do foremek i wstawić do lodówki do zastygnięcia co najmniej na 6 godzin a najlepiej na całą noc
przed wyjęcia mleczka zanurzyć foremkę na chwile w gorącej wodzie
podawać z owoców z kompotu lub sosem czekoladowym
CZAS WYKONANIA 1 GODZ. ZASTYGNIĘCIE MLECZKA OK. 6 GODZ. RAZEM 7 GODZIN
smacznego