Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mleczny deser z czereśniami i miętą"
Znudziły Ci się klasyczne sosy do makaronu, wypróbuj ten przepis. Jest bardzo...
Odsłon: 1745
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przyg...
Odsłon: 5449
Jeśli planujesz obiad z wykorzystaniem fileta kurczaka, mam świetny przepis,...
Odsłon: 4384
Znudziły Ci się klasyczne sosy do makaronu, wypróbuj ten przepis. Jest bardzo...
Odsłon: 1745
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przyg...
Odsłon: 5449
Jeśli planujesz obiad z wykorzystaniem fileta kurczaka, mam świetny przepis,...
Odsłon: 4384
Składniki
Przepis przysłała Danuta Piecyk z Goździkowa.
Czereśnie opłucz, osącz. Galaretkę agrestową i jedną truskawkową rozpuść oddzielnie w szklance wody. Pozostałą galaretkę truskawkową przygotuj wg przepisu. Ostudź.
Schłodzone mleko skondensowane ubij, podziel na pół. Jedną część zmiksuj z galaretką agrestową, drugą z galaretką truskawkową.
Odetnij spody plastikowych butelek, opłucz. Wlej galaretkę truskawkową, schłodź. Ciasno ułóż czereśnie, rozsmaruj krem agrestowy. Schłodź. Roz smaruj krem truskawkowy, chłodź 3 godziny. Butelki zanurz w gorącej wodzie, wyjmij deserki. Udekoruj miętą.Źródło: Chwila dla Ciebie