Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mleczny deser z czereśniami i miętą"
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 208
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2578
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 211
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 227
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 208
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2578
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 211
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 227
Składniki
Przepis przysłała Danuta Piecyk z Goździkowa.
Czereśnie opłucz, osącz. Galaretkę agrestową i jedną truskawkową rozpuść oddzielnie w szklance wody. Pozostałą galaretkę truskawkową przygotuj wg przepisu. Ostudź.
Schłodzone mleko skondensowane ubij, podziel na pół. Jedną część zmiksuj z galaretką agrestową, drugą z galaretką truskawkową.
Odetnij spody plastikowych butelek, opłucz. Wlej galaretkę truskawkową, schłodź. Ciasno ułóż czereśnie, rozsmaruj krem agrestowy. Schłodź. Roz smaruj krem truskawkowy, chłodź 3 godziny. Butelki zanurz w gorącej wodzie, wyjmij deserki. Udekoruj miętą.Źródło: Chwila dla Ciebie