Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mleczny deser z czereśniami i miętą"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31581
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9684
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2171
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4169
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 893
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31581
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9684
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2171
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4169
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 893
Składniki
Przepis przysłała Danuta Piecyk z Goździkowa.
Czereśnie opłucz, osącz. Galaretkę agrestową i jedną truskawkową rozpuść oddzielnie w szklance wody. Pozostałą galaretkę truskawkową przygotuj wg przepisu. Ostudź.
Schłodzone mleko skondensowane ubij, podziel na pół. Jedną część zmiksuj z galaretką agrestową, drugą z galaretką truskawkową.
Odetnij spody plastikowych butelek, opłucz. Wlej galaretkę truskawkową, schłodź. Ciasno ułóż czereśnie, rozsmaruj krem agrestowy. Schłodź. Roz smaruj krem truskawkowy, chłodź 3 godziny. Butelki zanurz w gorącej wodzie, wyjmij deserki. Udekoruj miętą.Źródło: Chwila dla Ciebie