Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki morelowe z dżemem i migdałami"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457082
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1294
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2149
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 527
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457082
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1294
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2149
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 527
Składniki
Morele osączamy na sicie. Miękkie masło, cukier, cukier waniliowy i żółtka ucieramy. Dodajemy rum i przesianą mąkę. Na koniec leciutko mieszamy z pianą ubitą z białek z dodatkiem szczypty soli.
Muffinkowe foremki natłuszczamy, obsypujemy mąką krupczatką (lub bułką tartą) i napełniamy ciastem. Do środka każdej babeczki wkładamy połówkę osączonych moreli. Wgłębienia po pestkach napełniamy dżemem truskawkowym lub morelowym, na którym kładziemy po jednym migdale.
Ułożone na blasze foremki wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Wyjmujemy i studzimy.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej sztuki około 0,90 zł.</strong>Źródło: Rewia