Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki morelowe z dżemem i migdałami"
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 602
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 744
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 381
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 602
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 744
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 381
Składniki
Morele osączamy na sicie. Miękkie masło, cukier, cukier waniliowy i żółtka ucieramy. Dodajemy rum i przesianą mąkę. Na koniec leciutko mieszamy z pianą ubitą z białek z dodatkiem szczypty soli.
Muffinkowe foremki natłuszczamy, obsypujemy mąką krupczatką (lub bułką tartą) i napełniamy ciastem. Do środka każdej babeczki wkładamy połówkę osączonych moreli. Wgłębienia po pestkach napełniamy dżemem truskawkowym lub morelowym, na którym kładziemy po jednym migdale.
Ułożone na blasze foremki wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Wyjmujemy i studzimy.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej sztuki około 0,90 zł.</strong>Źródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Babka Oreo
Desery
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Desery
Babka cytrynowo-pomarańczowa
Desery
BABKA MARMURKOWA z masłem - pyszna i łatwa w przygotowaniu
Babka Oreo
Ciastka Oreo są pyszne. Jeśli zgadzasz się z tą tezą, z pewnością smakować ci...
Odsłon: 1855
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Bardzo smaczna szarlotka na krucho-drozdzowym, wyjątkowo delikatnym i mięciu...
Odsłon: 627