Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki morelowe z dżemem i migdałami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 163
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 163
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Morele osączamy na sicie. Miękkie masło, cukier, cukier waniliowy i żółtka ucieramy. Dodajemy rum i przesianą mąkę. Na koniec leciutko mieszamy z pianą ubitą z białek z dodatkiem szczypty soli.
Muffinkowe foremki natłuszczamy, obsypujemy mąką krupczatką (lub bułką tartą) i napełniamy ciastem. Do środka każdej babeczki wkładamy połówkę osączonych moreli. Wgłębienia po pestkach napełniamy dżemem truskawkowym lub morelowym, na którym kładziemy po jednym migdale.
Ułożone na blasze foremki wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Wyjmujemy i studzimy.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej sztuki około 0,90 zł.</strong>Źródło: Rewia