Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki z jabłkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 327
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 327
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy pokrojone, miękkie masło, cukier, cukier waniliowy, sól, cynamon i płatki owsiane. Zagniatamy ciasto, owinięte folią wstawiamy do lodówki na 60 minut.
Obrane jabłka kroimy w kostkę. Wkładamy do garnka, dodajemy cukier, sok jabłkowy i jedną łyżkę soku z cytryny. Gotujemy, aż wyparuje prawie cały sok. Na koniec zagęszczamy mus jabłkowy mąką ziemniaczaną, wymieszaną z drugą łyżką soku z cytryny.
Rozwałkowanym ciastem wylepiamy foremki na muffiny, środki napełniamy masą jabłkową prawie po brzegi. Przykrywamy placuszkami z ciasta. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 200oC.
Wartość odżywcza 100 g 335 kcal. Białko 11 g/Tłuszcz 27 g/Węglowodany 69 g.
Czas przygotowania 50 minut. Cena sztuki około 0,90 złŹródło: Rewia