Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki z jabłkami"
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 875
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 24
Idealna na wigilię i święta
Odsłon: 36
Smaczna domowa pieczeń z mięsa mielonego drobiowo- wieprzowego idealna na cie...
Odsłon: 59
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 875
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 24
Idealna na wigilię i święta
Odsłon: 36
Smaczna domowa pieczeń z mięsa mielonego drobiowo- wieprzowego idealna na cie...
Odsłon: 59
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy pokrojone, miękkie masło, cukier, cukier waniliowy, sól, cynamon i płatki owsiane. Zagniatamy ciasto, owinięte folią wstawiamy do lodówki na 60 minut.
Obrane jabłka kroimy w kostkę. Wkładamy do garnka, dodajemy cukier, sok jabłkowy i jedną łyżkę soku z cytryny. Gotujemy, aż wyparuje prawie cały sok. Na koniec zagęszczamy mus jabłkowy mąką ziemniaczaną, wymieszaną z drugą łyżką soku z cytryny.
Rozwałkowanym ciastem wylepiamy foremki na muffiny, środki napełniamy masą jabłkową prawie po brzegi. Przykrywamy placuszkami z ciasta. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 200oC.
Wartość odżywcza 100 g 335 kcal. Białko 11 g/Tłuszcz 27 g/Węglowodany 69 g.
Czas przygotowania 50 minut. Cena sztuki około 0,90 złŹródło: Rewia