Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki z jabłkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 22
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 76
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 527
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 66
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 22
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 76
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 527
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 66
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy pokrojone, miękkie masło, cukier, cukier waniliowy, sól, cynamon i płatki owsiane. Zagniatamy ciasto, owinięte folią wstawiamy do lodówki na 60 minut.
Obrane jabłka kroimy w kostkę. Wkładamy do garnka, dodajemy cukier, sok jabłkowy i jedną łyżkę soku z cytryny. Gotujemy, aż wyparuje prawie cały sok. Na koniec zagęszczamy mus jabłkowy mąką ziemniaczaną, wymieszaną z drugą łyżką soku z cytryny.
Rozwałkowanym ciastem wylepiamy foremki na muffiny, środki napełniamy masą jabłkową prawie po brzegi. Przykrywamy placuszkami z ciasta. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 200oC.
Wartość odżywcza 100 g 335 kcal. Białko 11 g/Tłuszcz 27 g/Węglowodany 69 g.
Czas przygotowania 50 minut. Cena sztuki około 0,90 złŹródło: Rewia