Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki z kruszonką"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118001
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8371
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2088
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118001
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8371
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2088
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek, sól i cukier. Wymieszaj. W osobnym naczyniu roztrzep jajko, połącz z mlekiem i stopionym masłem. Wlej do mieszanki z mąką.
Zagnieć ciasto. Nałóż do foremek, wypełniając ok. 3/4 wysokości.
Umyte truskawki pokrój na kawałki i posyp delikatnie cukrem pudrem. Wciśnij je do każdej muffinki.
Połącz sypkie kruszonki i dodaj starte twarde masło. Wymieszaj i umieść na wierzchu ciastek.
Piecz 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.
<strong>Przepis nadesłała Róża Turok z Zielonej Góry</strong>Źródło: Super TV