Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodkie i bardzo aromatyczne
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 44
Wyjątkowo kruche ciasteczka korzenno-miodowe. Miód leśny nadaje pięknego kolo...
Odsłon: 28
Rogaliki kruche to niezawodna słodka przekąska na każdą okazję. Możesz nafasz...
Odsłon: 978
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 23
Szykujesz imprezę sylwestrową? Masz już pomysł na menu? Jeśli planujesz zabaw...
Odsłon: 947
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 44
Wyjątkowo kruche ciasteczka korzenno-miodowe. Miód leśny nadaje pięknego kolo...
Odsłon: 28
Rogaliki kruche to niezawodna słodka przekąska na każdą okazję. Możesz nafasz...
Odsłon: 978
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 23
Szykujesz imprezę sylwestrową? Masz już pomysł na menu? Jeśli planujesz zabaw...
Odsłon: 947
Składniki
W jednym naczyniu połączyć mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cynamon. W drugim naczyniu połączyć mleko, jajka, zapach do ciasta i olej - dobrze wymieszać. Do sypkich składników wlać masę mleczno-jajeczną i dokładnie wymieszać. Dosypać rodzynki. Piekarnik rozgrzać do ok 170-180 stopni. Foremki wyłożyć papilotkami i uzupełniać (dość gęstym ciastem) mniej więcej do 3/4 wysokości. Piec ok 20 min na jasnobrązowy kolor. SMACZNEGO
Do wyrabiania ciasta nie używam miksera, tylko mieszam całość łyżką.