Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodkie i bardzo aromatyczne
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1419
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 204
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1419
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 204
Składniki
W jednym naczyniu połączyć mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cynamon. W drugim naczyniu połączyć mleko, jajka, zapach do ciasta i olej - dobrze wymieszać. Do sypkich składników wlać masę mleczno-jajeczną i dokładnie wymieszać. Dosypać rodzynki. Piekarnik rozgrzać do ok 170-180 stopni. Foremki wyłożyć papilotkami i uzupełniać (dość gęstym ciastem) mniej więcej do 3/4 wysokości. Piec ok 20 min na jasnobrązowy kolor. SMACZNEGO
Do wyrabiania ciasta nie używam miksera, tylko mieszam całość łyżką.