Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodkie i bardzo aromatyczne
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 739
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 739
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Składniki
W jednym naczyniu połączyć mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cynamon. W drugim naczyniu połączyć mleko, jajka, zapach do ciasta i olej - dobrze wymieszać. Do sypkich składników wlać masę mleczno-jajeczną i dokładnie wymieszać. Dosypać rodzynki. Piekarnik rozgrzać do ok 170-180 stopni. Foremki wyłożyć papilotkami i uzupełniać (dość gęstym ciastem) mniej więcej do 3/4 wysokości. Piec ok 20 min na jasnobrązowy kolor. SMACZNEGO
Do wyrabiania ciasta nie używam miksera, tylko mieszam całość łyżką.