Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodkie i bardzo aromatyczne
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21527
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21527
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Składniki
W jednym naczyniu połączyć mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cynamon. W drugim naczyniu połączyć mleko, jajka, zapach do ciasta i olej - dobrze wymieszać. Do sypkich składników wlać masę mleczno-jajeczną i dokładnie wymieszać. Dosypać rodzynki. Piekarnik rozgrzać do ok 170-180 stopni. Foremki wyłożyć papilotkami i uzupełniać (dość gęstym ciastem) mniej więcej do 3/4 wysokości. Piec ok 20 min na jasnobrązowy kolor. SMACZNEGO
Do wyrabiania ciasta nie używam miksera, tylko mieszam całość łyżką.