Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffiny cytrynowe z włoską bezą"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Do jednej miski wsyp suche : mąkę, cukier, proszek do pieczenia, skórkę startą z 2 cytryn. W drugiej połącz jajka, kefir, roztopione, schłodzone masło i sok wyciśnięty z 1 cytryny. Mokre połącz z suchymi. Szybko wymieszaj. Ciasto nałóż do przygotowanej formy muffinkowej. Piecz przez ok. 15 min w 200oC.
Zagotuj wodę z cukrem. Następnie syrop podgrzej do 120oC (aż kropla wlana do zimnej wody będzie elastyczna). Białka ubij na sztywno. Dalej ubijając, wlej gorący syrop.
Ubijaj dotąd, aż masa ostygnie. Bezę umieść w szprycy (rękawie) i nałóż na muffiny. Możesz przypiec ją od góry w piekarniku lub palnikiem.
GDOBRY POMYSŁ Włoską bezą możesz dekorować też desery bez pieczenia, np. sorbety, musy.Źródło: Świat kobiety