Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, niezbyt słodkie muffiny miodowe, to łatwy do wykonania deser. Bez miksowania i dzięki papierowym papilotkom dodatkowego zmywania.
Podgrzać mleko i rozpuścić w nim masło oraz miód, wystudzić i roztrzepać łyżką w nim jajka.
Przesianą mąkę wymieszać z pozostałymi suchymi składnikami.
Do suchych składników wlać mokre i wymieszać je łyżką na jednolitą masę.
Napełniać papilotki masą do 2/3 ich wysokości.
Piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku 15 - 18 minut. Zbyt długo nie piec, gdyż będą suche i niezbyt smaczne. Stan upieczenia sprawdzić drewnianym patyczkiem.
Muffiny od razu po wyjęciu z piekarnika smarować rozmieszaną z miodem śmietaną. Smarować koniecznie gorące muffiny, aby śmietana mogła się pod wpływem ciepła roztopić. Muffiny będą miały fajny smak i błyszczącą powierzchnię.
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 24
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 287
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 126
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 233
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 24
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 287
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 126
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 233
Składniki
Podgrzać mleko i rozpuścić w nim masło oraz miód, wystudzić i roztrzepać łyżką w nim jajka.
Przesianą mąkę wymieszać z pozostałymi suchymi składnikami.
Do suchych składników wlać mokre i wymieszać je łyżką na jednolitą masę. Napełniać papilotki masą do 2/3 ich wysokości.
Piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku 15 - 18 minut. Zbyt długo nie piec, gdyż będą suche i niezbyt smaczne. Stan upieczenia sprawdzić drewnianym patyczkiem.
Muffiny od razu po wyjęciu z piekarnika smarować rozmieszaną z miodem śmietaną. Smarować koniecznie gorące muffiny, aby śmietana mogła się pod wpływem ciepła roztopić. Muffiny będą miały fajny smak i błyszczącą powierzchnię.
Przepisy Desery
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 7
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 88