Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,pełnoziarniste,pyszne.Przepis zrodził się przypadkowo,przy chęci zużycia pozostałości :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7611
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2693
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7611
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2693
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem na gładką masę,dodajemy jajka miksujemy,nie zniechęcamy się grudkami :).Następnie dodajemy serek waniliowy,mąkę, otręby oraz proszek do pieczenia.Jezeli ilość z przepisu okaże się nie wystarczająca dodajemy tyle mąki,aby ciasto było gęste.
Mieszamy ciasto z dowolnymi bakaliami i wykładamy do formy do muffinek, bądź do foremek papierowych do ok 3/4 wysokości.PIeczemy 15 minut w 200 stopniach.
POLEWA-dużą łyżkę Kasi bądź masła rozpuszczamy w garnuszku z miodem,cukrem waniliowym,i kakao,mieszamy energicznie do powstania gładkiej masy.POlewamy muffinki.