Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzona receptura odnaleziona w babcinym notesie. Niezawodny przepis, który stosuję już od wielu lat. Zdecydowanie warto go przetestować.
Brownie to absolutna klasyka. Albo się je uwielbia, albo nie znosi. To dlateg...
Odsłon: 6205
Bardzo łatwy przepis na faworki. Smaczne i dość szybkie w przygotowaniu. Pol...
Odsłon: 43277
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 31
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 154
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 320
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 31
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 154
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 320
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę lub do dużej miski. Wbij żółtka, dodaj cukier puder, śmietanę, spirytus i odrobinę soli. Zagnieć energicznie ciasto aż wszystkie składniki się połączą. Możesz też użyć do tego robota kuchennego. Uformuj kulę z ciasta i wyrabiaj przez około 5 minut.
Następnie rozwałkuj ciasto na prostokąt, na razie nie musi być cienki. Złóż go na trzy i uderzaj wałkiem, aby się napowietrzył. Ponownie uformuj prostokąt i złóż trzy razy ciasto. Kolejny raz oklepuj wałkiem. Im więcej razy powtórzysz tę czynność, tym faworki będą bardziej kruche po usmażeniu.
Po tym rozwałkuj ciasto bardzo cienko na prostokąt. Wytnij ostrym nożem paski, zrób nacięcie na środku i zawiń. Rozgrzej olej do 170 stopni Celsjusza i w takiej temperaturze smaż faworki niecałą godzinę. Nakładaj je partiami.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek pistacjowy
Desery
Ciasto Wiosna-z kremem , śmietanką i galaretkami-kolorowe, idealne na Wielkanoc
Desery
Sernik z rodzynkami
Desery
Ciastka baranki
Mazurek pistacjowy
Mazurek pistacjowy, tarta pistacjowa – jak kto woli. Najważniejsze, że ciasto...
Odsłon: 96
Ciasto Wiosna-z kremem , śmietanką i galaretkami-kolorowe, idealne na Wielkanoc
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 689