Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek na przyjemne , jesienne popołudnie :) Smakuje każdemu !
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12512
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5254
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12512
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5254
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto razem zagnieść i wyłożyć na spód blaszki . Wstawić na chwilę do zamrażarki , a później lekko podpiec przez ok. 15 min .
7 żółtek oddzielić od białek . Do żółtek dodać cukier i ubić do białości , do nich dodać pozostałe składniki . Na końcu ubijamy pianę z 7 białek .!UWAGA!-zmieszać dokładnie z masą twarogową , delikatnie łyżką i wylać na ciasto.
Piec w temp.180stopni C przez około 1h .Następnie wyłączyć piekarnik , a sernik zostawić na troszke w piekarniku . Po ostygnięciu polać czekoladą (roztopioną w kąpieli wodnej )i udekorować wiórkami kokosowymi . I tak powstaje pyszny , puszysty serniczek :) SMACZNEGO!