Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Niebieskie ciasto z waniliową pianką"
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 897
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8737
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3124
Polecam.
Odsłon: 1932
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 897
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8737
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3124
Polecam.
Odsłon: 1932
Składniki
Przepis przysłała Lucyna Grendysa z Łękawicy
Biszkopt: białka ubij z cukrami. Żółtka połącz z octem i proszkiem. Dodaj pianę i przesianą mąkę, wymieszaj. Piecz 25 min w 180°C. Ostudź, przekrój na pół.
Masa: galaretki turkusowe rozpuść w pół litra gorącej wody. Gdy stężeją, zmiksuj z serkami waniliowymi. Truskawki pokrój na kawałki. Na jednym cieście rozsmaruj połowę masy, ułóż truskawki. Przykryj drugim ciastem, rozsmaruj resztę masy. Schłodź.
Galaretkę rubinową przygotuj według instrukcji. Gdy stężeje, wylej na ciasto. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie