Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Niebieskie ciasto z waniliową pianką"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7790
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7790
Składniki
Przepis przysłała Lucyna Grendysa z Łękawicy
Biszkopt: białka ubij z cukrami. Żółtka połącz z octem i proszkiem. Dodaj pianę i przesianą mąkę, wymieszaj. Piecz 25 min w 180°C. Ostudź, przekrój na pół.
Masa: galaretki turkusowe rozpuść w pół litra gorącej wody. Gdy stężeją, zmiksuj z serkami waniliowymi. Truskawki pokrój na kawałki. Na jednym cieście rozsmaruj połowę masy, ułóż truskawki. Przykryj drugim ciastem, rozsmaruj resztę masy. Schłodź.
Galaretkę rubinową przygotuj według instrukcji. Gdy stężeje, wylej na ciasto. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie