Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Niebieskie ciasto z waniliową pianką"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 375
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7338
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13411
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 375
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7338
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13411
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Składniki
Przepis przysłała Lucyna Grendysa z Łękawicy
Biszkopt: białka ubij z cukrami. Żółtka połącz z octem i proszkiem. Dodaj pianę i przesianą mąkę, wymieszaj. Piecz 25 min w 180°C. Ostudź, przekrój na pół.
Masa: galaretki turkusowe rozpuść w pół litra gorącej wody. Gdy stężeją, zmiksuj z serkami waniliowymi. Truskawki pokrój na kawałki. Na jednym cieście rozsmaruj połowę masy, ułóż truskawki. Przykryj drugim ciastem, rozsmaruj resztę masy. Schłodź.
Galaretkę rubinową przygotuj według instrukcji. Gdy stężeje, wylej na ciasto. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie