Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oponki są przepyszną przekąską w ciągu dnia
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15028
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1836
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8807
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3162
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15028
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1836
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8807
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3162
Składniki
Przesianą mąkę wsypać na stolnice,dodać przepuszczony przez praskę ser,wbić żółtka,dodać cukier,śmietanę,sodę i ocet.Zagnieść ciasto.Oprószyć delikatnie mąką,przełożyć na talerz.uciąć ciasto po kawałku,wałkować na grubość ok. 1-1,5cm,wykroić szklanką kółka,zrobić w środku małą dziurkę kieliszkiem.najlepiej wyrobić wszystkie oponki ,układając je na lekko oprószonej mąką desce.wtedy smażenie idzie bardzo sprawnie.
Wrzucać oponki na gorący tłuszcz(olej),smażyć na złoty kolor.Po usmażeniu posypać cukrem pudrem lub polukrować