Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oponki są przepyszną przekąską w ciągu dnia
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1655
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1432
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1583
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1655
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1432
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1583
Składniki
Przesianą mąkę wsypać na stolnice,dodać przepuszczony przez praskę ser,wbić żółtka,dodać cukier,śmietanę,sodę i ocet.Zagnieść ciasto.Oprószyć delikatnie mąką,przełożyć na talerz.uciąć ciasto po kawałku,wałkować na grubość ok. 1-1,5cm,wykroić szklanką kółka,zrobić w środku małą dziurkę kieliszkiem.najlepiej wyrobić wszystkie oponki ,układając je na lekko oprószonej mąką desce.wtedy smażenie idzie bardzo sprawnie.
Wrzucać oponki na gorący tłuszcz(olej),smażyć na złoty kolor.Po usmażeniu posypać cukrem pudrem lub polukrować