Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzeszki ziemne w karmelu"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1782
Polecam.
Odsłon: 510
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1782
Polecam.
Odsłon: 510
Składniki
Wyłóż formę do ciasta papierem do pieczenia. Do rondla włóż masło i cukier, wlej wodę. Ostrożnie podgrzewaj (nie dopuść do zagotowania) i mieszaj, aż cukier stopniowo się rozpuści. Gotuj 15-20 minut (nie trzeba mieszać), aż masa zezłoci się i zgęstnieje. Będzie gotowa, gdy odrobina na łyżce zacznie szybko twardnieć.
Zdejmij z ognia, dodaj orzeszki, wymieszaj. Przelej masę do formy. Rozprowadź ją i wyrównaj powierzchnię spodem łyżki. Odstaw, by stwardniała.Źródło: Olivia