Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzeszki ziemne w karmelu"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1649
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1424
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1441
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1563
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1649
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1424
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1441
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1563
Składniki
Wyłóż formę do ciasta papierem do pieczenia. Do rondla włóż masło i cukier, wlej wodę. Ostrożnie podgrzewaj (nie dopuść do zagotowania) i mieszaj, aż cukier stopniowo się rozpuści. Gotuj 15-20 minut (nie trzeba mieszać), aż masa zezłoci się i zgęstnieje. Będzie gotowa, gdy odrobina na łyżce zacznie szybko twardnieć.
Zdejmij z ognia, dodaj orzeszki, wymieszaj. Przelej masę do formy. Rozprowadź ją i wyrównaj powierzchnię spodem łyżki. Odstaw, by stwardniała.Źródło: Olivia