Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzeszki ziemne w karmelu"
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 953
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 117
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 114
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14819
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 953
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 117
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 114
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14819
Składniki
Wyłóż formę do ciasta papierem do pieczenia. Do rondla włóż masło i cukier, wlej wodę. Ostrożnie podgrzewaj (nie dopuść do zagotowania) i mieszaj, aż cukier stopniowo się rozpuści. Gotuj 15-20 minut (nie trzeba mieszać), aż masa zezłoci się i zgęstnieje. Będzie gotowa, gdy odrobina na łyżce zacznie szybko twardnieć.
Zdejmij z ognia, dodaj orzeszki, wymieszaj. Przelej masę do formy. Rozprowadź ją i wyrównaj powierzchnię spodem łyżki. Odstaw, by stwardniała.Źródło: Olivia