Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pączki z alkoholem"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 249
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25187
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 249
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25187
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Drożdże rozkrusz, rozetrzyj z łyżką cukru, połącz z mlekiem. Dodaj płaską łyżkę mąki i wlej rozczyn do zagłębienia w mące. Przykryj czystą ście reczką i pozostaw 20 minut do wyrośnięcia.
Następnie dołóż pozostały cukier, chłodne roztopione masło, żółtka, alkohol oraz szczyptę soli. Wyrób całość z mąką na gładkie ciasto i ponownie odstaw do wyrośnięcia. Po tym czasie uformuj małe kulki, delikatnie posyp je mąką i zostaw na stolnicy na minimum kwadrans.
W garnku rozgrzej olej i usmaż pączusie na złoto.
Gotowe ciastka polej lukrem przygotowanym z cukru pudru wymieszanego z białkiem jajka.Źródło: Kurier TV