Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Panna cotta ananasowa"
Panna cotta to słynny włoski deser popularny na całym świecie. Proponuję w we...
Odsłon: 410
Przepis dnia
Nie wiem dlaczego broniłam się przed tym deserem. Jest tak prosty do przygoto...
Odsłon: 860
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 105
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1535
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 105
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1535
Składniki
Wlej do rondelka mleko, śmietanę, zalewę z ananasów, dodaj namoczoną żelatynę. Wolno podgrzewaj, aż się rozpuści.
Rozlej masę do foremek. Kiedy ostygnie, wstaw na co najmniej 2 godziny do lodówki.
Zanurz foremki we wrzątku. Wyłóż stężoną masę na talerzyki. Udekoruj je pokrojonymi ananasami.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Bella Relaks
Przepisy Desery
Desery
Deser chia z mango
Desery
Ciasto z rabarbarem i bezą
Desery
Uśmiech Karczmarki
Desery
Babcina szarlotka
Deser chia z mango
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej...
Odsłon: 25
Ciasto z rabarbarem i bezą
Kruche, słodko-kwaśne z delikatną bezą i płatkami migdałów
Odsłon: 131