Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka nadziewana serem feta i szpinakiem"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1429
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 458
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1429
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 458
Składniki
Cebule obierz i pokrój w plasterki. Szpinak opłucz i odcedź. Oderwij łodyżki. Ser feta pokrój w mniejsze kawałki, włóż do misy i dopraw pieprzem. Dodaj twaróg, szpinak i cebulę. Całość delikatnie wymieszaj. Paprykę umyj, osusz, zetnij czubki lub dolne części. Ostrożnie wyjmij nasiona. Następnie napełnij je przygotowanym nadzieniem serowym. Ułóż na wysmarowanej tłuszczem brytfance. Jeżeli zostanie farsz, włóż go do brytfanny pod paprykę. Nadziewane papryczki skrop oliwą. Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 190° C przez przez 15 minut. W połowie pieczenia posyp je posiekanymi migdałami. Gotowe danie podawaj z podpieczonymi kawałkami pieczywa.Źródło: Na żywo