Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka nadziewana serem feta i szpinakiem"
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 315
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25674
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 315
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25674
Składniki
Cebule obierz i pokrój w plasterki. Szpinak opłucz i odcedź. Oderwij łodyżki. Ser feta pokrój w mniejsze kawałki, włóż do misy i dopraw pieprzem. Dodaj twaróg, szpinak i cebulę. Całość delikatnie wymieszaj. Paprykę umyj, osusz, zetnij czubki lub dolne części. Ostrożnie wyjmij nasiona. Następnie napełnij je przygotowanym nadzieniem serowym. Ułóż na wysmarowanej tłuszczem brytfance. Jeżeli zostanie farsz, włóż go do brytfanny pod paprykę. Nadziewane papryczki skrop oliwą. Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 190° C przez przez 15 minut. W połowie pieczenia posyp je posiekanymi migdałami. Gotowe danie podawaj z podpieczonymi kawałkami pieczywa.Źródło: Na żywo