Do góry

Desery Przepis na:

Papryka nadziewana serem feta i szpinakiem

Papryka nadziewana serem feta i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 6

Sprawdzony przepis na "Papryka nadziewana serem feta i szpinakiem"

Składniki

  • 10 dag szpinaku
  • 2 czerwone cebule
  • 15 dag sera feta
  • 10 dag tłustego serka homogenizowanego
  • pieprz
  • 60 dag podłużnej czerwonej papryki
  • oliwa z oliwek
  • 10 dag posiekanych migdałów. Przygotowanie:
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Papryka nadziewana serem feta i szpinakiem

Przygotowanie

  1. Cebule obierz i pokrój w plasterki. Szpinak opłucz i odcedź. Oderwij łodyżki. Ser feta pokrój w mniejsze kawałki, włóż do misy i dopraw pieprzem. Dodaj twaróg, szpinak i cebulę. Całość delikatnie wymieszaj. Paprykę umyj, osusz, zetnij czubki lub dolne części. Ostrożnie wyjmij nasiona. Następnie napełnij je przygotowanym nadzieniem serowym. Ułóż na wysmarowanej tłuszczem brytfance. Jeżeli zostanie farsz, włóż go do brytfanny pod paprykę. Nadziewane papryczki skrop oliwą. Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 190° C przez przez 15 minut. W połowie pieczenia posyp je posiekanymi migdałami. Gotowe danie podawaj z podpieczonymi kawałkami pieczywa.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń