Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka nadziewana serem feta i szpinakiem"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2604
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2604
Składniki
Cebule obierz i pokrój w plasterki. Szpinak opłucz i odcedź. Oderwij łodyżki. Ser feta pokrój w mniejsze kawałki, włóż do misy i dopraw pieprzem. Dodaj twaróg, szpinak i cebulę. Całość delikatnie wymieszaj. Paprykę umyj, osusz, zetnij czubki lub dolne części. Ostrożnie wyjmij nasiona. Następnie napełnij je przygotowanym nadzieniem serowym. Ułóż na wysmarowanej tłuszczem brytfance. Jeżeli zostanie farsz, włóż go do brytfanny pod paprykę. Nadziewane papryczki skrop oliwą. Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 190° C przez przez 15 minut. W połowie pieczenia posyp je posiekanymi migdałami. Gotowe danie podawaj z podpieczonymi kawałkami pieczywa.Źródło: Na żywo