Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet cały na żółto"
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3785
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41778
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 448
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 255
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 393
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3785
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41778
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 448
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 255
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 393
Składniki
Dziesięć jajek gotujemy na twardo. Kiedy będą zimne, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę.
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natkę siekamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na maśle.
Do jajek dodajemy żółty ser (odkładamy dwie łyżki do posypania pasztetu przed pieczeniem), natkę, dwa surowe jajka, bułkę tartą, śmietanę, cebulę, doprawiamy do smaku pieprzem i solą, mieszamy, żeby dobrze się połączyły.
Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą keksówki. Wierzch wygładzamy, a następnie posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy 30 minut w 180oC. Pasztet podajemy na zimno, np. z ćwikłą albo sosem tatarskim.
Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji ok. 2,40 zł
<strong>Kasia Sycik, Konin</strong>Źródło: Rewia