Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe w przygotowaniu i nie zabierające dużo czasu.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7896
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7896
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
Składniki
Rozrabiamy galaretki w ok 3/4 szklanki wody(każda galaretka w osobnej szklance). zostawiamy do ostygnięcia.Galaretki muszą zrobić się gęste (nie mogą zestęrzeć!)
Bierzemy jedną śnieżkę i robimy ją wg instrukcji na opakowaniu za pomocą miksera, kiedy śnieżka zrobi się sztywna, wlewamy jedną z galaretek i miksujemy ok minuty. Uzyskaną masę wlewamy do tortownicy i chowamy do lodówki.
Po ok. 5-7 minutach powtarzamy krok drugi, z innym kolorem galaretki. Wlewamy na 1 warstwę. Następnie robimy tak samo Chowamy do lodówki i po ok. 30 minutach pianka gotowa jest do zjedzenia. Smacznego ;))