Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe w przygotowaniu i nie zabierające dużo czasu.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Rozrabiamy galaretki w ok 3/4 szklanki wody(każda galaretka w osobnej szklance). zostawiamy do ostygnięcia.Galaretki muszą zrobić się gęste (nie mogą zestęrzeć!)
Bierzemy jedną śnieżkę i robimy ją wg instrukcji na opakowaniu za pomocą miksera, kiedy śnieżka zrobi się sztywna, wlewamy jedną z galaretek i miksujemy ok minuty. Uzyskaną masę wlewamy do tortownicy i chowamy do lodówki.
Po ok. 5-7 minutach powtarzamy krok drugi, z innym kolorem galaretki. Wlewamy na 1 warstwę. Następnie robimy tak samo Chowamy do lodówki i po ok. 30 minutach pianka gotowa jest do zjedzenia. Smacznego ;))