Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pianka jogurtowa"
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15183
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4238
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8948
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15183
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4238
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8948
Składniki
Czekoladę rozpuścić. Formę wyłożyć folią, posmarować olejem. Do czekolady dodać pokruszone płatki kukurydziane, wymieszać, rozprowadzić masę w formie. Wstawić do lodówki. Żelatynę namoczyć. Brzoskwinie odsączyć, podzielić na części, 3 połówki zmiksować z 4 łyżkami soku. Dodać jogurt, cały cukier, skórkę, likier, i rozpuszczoną żelatynę, wymieszać. Ubić śmietanę, dodać do masy, gdy zacznie się ścinać.
Połowę kremu przełożyć do formy, ułożyć na nim brzoskwinie, przykryć pozostałą masą. Wstawić do lodówki.
Jeśli ten deser będą jadły dzieci, zrezygnuj z alkoholu, a dodaj jakiś olejek np. migdałowy.Źródło: Twoje Imperium