Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pianka jogurtowa"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Czekoladę rozpuścić. Formę wyłożyć folią, posmarować olejem. Do czekolady dodać pokruszone płatki kukurydziane, wymieszać, rozprowadzić masę w formie. Wstawić do lodówki. Żelatynę namoczyć. Brzoskwinie odsączyć, podzielić na części, 3 połówki zmiksować z 4 łyżkami soku. Dodać jogurt, cały cukier, skórkę, likier, i rozpuszczoną żelatynę, wymieszać. Ubić śmietanę, dodać do masy, gdy zacznie się ścinać.
Połowę kremu przełożyć do formy, ułożyć na nim brzoskwinie, przykryć pozostałą masą. Wstawić do lodówki.
Jeśli ten deser będą jadły dzieci, zrezygnuj z alkoholu, a dodaj jakiś olejek np. migdałowy.Źródło: Twoje Imperium