Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pianka jogurtowa"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5370
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 953
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 161
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5370
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 953
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 161
Składniki
Czekoladę rozpuścić. Formę wyłożyć folią, posmarować olejem. Do czekolady dodać pokruszone płatki kukurydziane, wymieszać, rozprowadzić masę w formie. Wstawić do lodówki. Żelatynę namoczyć. Brzoskwinie odsączyć, podzielić na części, 3 połówki zmiksować z 4 łyżkami soku. Dodać jogurt, cały cukier, skórkę, likier, i rozpuszczoną żelatynę, wymieszać. Ubić śmietanę, dodać do masy, gdy zacznie się ścinać.
Połowę kremu przełożyć do formy, ułożyć na nim brzoskwinie, przykryć pozostałą masą. Wstawić do lodówki.
Jeśli ten deser będą jadły dzieci, zrezygnuj z alkoholu, a dodaj jakiś olejek np. migdałowy.Źródło: Twoje Imperium