Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pianka owocowa"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3853
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 281
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 495
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3853
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 281
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 495
Składniki
Sposób przygotowania 1.Truskawki myję i oczyszczam. Kilka odkładam do dekoracji, a resztę miksuję. Mus przecieram przez sitko. Żelatynę mieszam z ok. 1/2 szkl. zimnej wody i odstawiam na 10 minut. Kiedy żelatyna spęcznieje, rozpuszczam ją, podgrzewając na małym płomieniu.
Biszkopt układam na spodzie tortownicy. Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Łączę ją z musem truskawkowym oraz żelatyną.
Masę wylewam na biszkopt. Piankę schładzam 4 godziny. Resztę truskawek tnę i układam na wierzchu ciasta. Marmoladę podgrzewam. Smaruję nią brzegi biszkoptu i owoce. Posmarowane miejsca posypuję pistacjami.
<strong>Przepis nadesłała pani Danuta Tomik z Radomia</strong>Źródło: Tina