Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pianka owocowa"
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1094
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 287
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1094
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 287
Składniki
Sposób przygotowania 1.Truskawki myję i oczyszczam. Kilka odkładam do dekoracji, a resztę miksuję. Mus przecieram przez sitko. Żelatynę mieszam z ok. 1/2 szkl. zimnej wody i odstawiam na 10 minut. Kiedy żelatyna spęcznieje, rozpuszczam ją, podgrzewając na małym płomieniu.
Biszkopt układam na spodzie tortownicy. Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Łączę ją z musem truskawkowym oraz żelatyną.
Masę wylewam na biszkopt. Piankę schładzam 4 godziny. Resztę truskawek tnę i układam na wierzchu ciasta. Marmoladę podgrzewam. Smaruję nią brzegi biszkoptu i owoce. Posmarowane miejsca posypuję pistacjami.
<strong>Przepis nadesłała pani Danuta Tomik z Radomia</strong>Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Desery
Słoneczne tartelki z nutą egzotyczną
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 86
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 70