Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pianka owocowa"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Składniki
Sposób przygotowania 1.Truskawki myję i oczyszczam. Kilka odkładam do dekoracji, a resztę miksuję. Mus przecieram przez sitko. Żelatynę mieszam z ok. 1/2 szkl. zimnej wody i odstawiam na 10 minut. Kiedy żelatyna spęcznieje, rozpuszczam ją, podgrzewając na małym płomieniu.
Biszkopt układam na spodzie tortownicy. Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Łączę ją z musem truskawkowym oraz żelatyną.
Masę wylewam na biszkopt. Piankę schładzam 4 godziny. Resztę truskawek tnę i układam na wierzchu ciasta. Marmoladę podgrzewam. Smaruję nią brzegi biszkoptu i owoce. Posmarowane miejsca posypuję pistacjami.
<strong>Przepis nadesłała pani Danuta Tomik z Radomia</strong>Źródło: Tina